Skisser

Tre snabba skisser på klöderna för Distrikt 1, 2 och 4 vid invigningsceremonin. Planerade dessa innan jag hade sett filmen och hade därför en annan bild i huvudet av hur vagnarna såg ut. 
 
Distrikt 1 - The Golden Couple
Distrikt 1 handlar om glitter, guld och glamour. De har pengar och vill visa det. Kläderna är mycket inspirerade av klassisk, grekisk design och är gjorda för att verkligen betona den bräckliga skönheten och den starka beskyddaren.
Chromes "features" tas fram och betonas med silvriga kroppsmålningar som ska dra fokus till hans vältränade kropp. Lagerkransen runt hans huvud visar att han redan är en vinnare och de stora, guldiga vingarna är starka och kupade i en beskyddande gest. Hans vingar utgör halvgloben de sitter dolda i, innan de reser sig vid ceremonin.
Amethyst utstrålar hur skör och värdefull hon är. Klänningens skärning med den öppna ryggen gör att hon ser smalare och mer sårbar ut.Guldtrådarna, dekorerade med kristaller och ädelstenar fångar ljuset och får hela henne att glittra. Kristallvingarna (med matchande tiara) är den sista detaljen som gör Amethyst till en bräcklig älva.
 
Distrikt 2 - Warriors
Distrikt 2 är ytterligare ett karriärsdistrikt. De är starka, orädda och brutala krigare.
Tank delar namn med en stridsmaskin, vilket han på sätt och vis är. En klassisk, strikt uniform betonar hans styrka och den kantiga skärningen får honom att torna upp sig över de andra deltagarna. (Har tydligen glömt fylla i skorna - de är svarta.)
Katanas efternamn betyder "Krigare" - vilket är precis vad hon är. Huvudstaden älskar hennes dockliknande utseende och det speciella håret. De ser till att ta vara på hennes asiatiska rötter i en klänning inspirerad av klassiska kimonos. För att matcha Tank bättre är de mönstrade på liknande vis. Självklart uppträder hon även med vapnen hon är uppkallad efter.
 
Distrikt 4 - Deep Blue Sea
Distrikt 4 är känt för två saker; Fiske, och Finnick Odair. Deras dräkter är ofta inspirerade av havet, och denna gång är inget undantag.
Neptune kan inte mäta sig med Finnick på långa vägar. Han har inte samma, naturligt charmerande utstrålning och trots att han är döpt efter en Gud kan ingen förneka att Finnick ser ut att vara skapad av en. De gör sitt bästa dock, med den välkända treudden och fiskenätet. Och visst, Neptune ser inte precis dålig ut - något Amethyst upptäcker ganska snart.
Sirene betyder passande nog sjöjungfru, vilket är inspirationen för Distrikt 4s stylister. Glänsande fenor och glittrande smycken från skattkistor gömda långt ner i havens djup. Det här året kommer två legender åter till liv under invigningsceremonin.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

amethystjewel.blogg.se

Min Hunger Games-Fanfiction som jag skrivit på under mer än ett års tid(!) Den fanns tidigare på en webbsida, där jag tyvärr var tvungen att ta bort den pga våldsamt innehåll. Har fått redigera den rejält för att ens få lägga ut den i bloggen, just so you know ^^'

RSS 2.0