Karaktärer - Distrikt 1

District 1 - Luxury Items
 
Amethyst Jewel
Ålder: 16
Betyg: 2
 

Amethyst Jewel är den blyga skönheten från Distrikt 1. Hon kommer ifrån en av distriktets rikaste familjer och är dotterdotter till den tidigare Hungerspelsvinnaren, Pearl. Precis innan hon lämnar sitt distrikt avslöjar hennes barndomskompis, Peridot, att han är förälskad i henne. Inte så förvånande - sponsorerna tilltalas av den sköra juvelen de har chansen att skydda.

Trots att hon är ifrån ett "vinnardistrikt" har hon aldrig tränat något annat än dans och ligger därför i stort underläge. Hon påstår att vinst inte intresserar henne, men hon tänker göra allt i sin makt för att hjälpa sin kusin till vinsten.

Lita dock inte på allt hon säger. Amethyst är en mycket talangfull skådespelerska och under den där sockersöta ytan kan det finnas en kallblodig mörderska. Enligt ryktet har hon även speciella siargåvor. 

Med kolsvart hår, djupa ögon och ett förtrollande leende vinner Amethyst mångas hjärtan under Spelens gång.

 

Fakta om namnet:

Namnet Amethyst kommer från engelskans ord för ametist, som är en lila ädelsten.

Efternamnet Jewel är engelska för juvel.

 
Chrome Avarice
Ålder: 17
Betyg: 10

Chrome Avarice är den manliga representanten för Distrikt 1. Han är Amethysts självgoda, men beskyddande, kusin och förväntas bli den som vinner hela Spelen. En av hans bästa vänner i Distrikt 1 är Marvel (som väljs ut året efter).

Till skillnad från Amethyst har Chrome alltid velat vara med i Spelen och har tränat hårt sedan han var liten. Han är bäst i fysiska närkamper men har bra sikte när det kommer till att kasta/skjuta.

Att hitta sponsorer till Chrome blir inga problem då han gör sig bra på bild, är i god form och dessutom bra på intervjuer. Amethyst tycker dock inte om hans attityd och har föraktat honom under hela sin uppväxt.

Med väl balanserat ansikte, mörkblont hår, klarblåa ögon och strålande leende är Chrome favoriten hos tjejerna. Näst efter Finnick Odair såklart.

 

Fakta om namnet:

Krom (Chrome) är ett metalliskt grundämne.

Avarice, betyder "Girighet" och är en av de sju dödssynderna...

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

amethystjewel.blogg.se

Min Hunger Games-Fanfiction som jag skrivit på under mer än ett års tid(!) Den fanns tidigare på en webbsida, där jag tyvärr var tvungen att ta bort den pga våldsamt innehåll. Har fått redigera den rejält för att ens få lägga ut den i bloggen, just so you know ^^'

RSS 2.0